
Dietoterapia
Dietoterapia este o metoda de tratament generata printr-o alimentatie echilibrata. Ea exploateaza resursele alimentelor pentru a preveni bolile sau pentru a lupta impotriva acestora, restituindu-i organismului echilibrul sau natural. Se pleaca de la ideea ca o carenta de vitamine si minerale, care rareori se observa la un examen clinic, sta la originea multor boli; in forma lor extrema, aceste carente se manifesta prin patologii, cum ar fi scorbutul sau anemia.
Aceasta metoda de terapie se bazeaza pe principiul compozitiei biochimice a organismului, mai exact pe compensarea sau reechilibrarea printr-un aport alimentar. O carenta prelungita sau o intoxicare datorata unei substante pe care organismul nu este capabil sa o recunoasca sau sa o asimileze poate sa dea nastere unei disfunctii organice.
Daca sunt prezente afectiuni, se aleg acele alimente care contin vitaminele, oligoelementele, enzimele, alte principii active necesare in procesul vindecarii sau al caror deficit a determinat afectiunea. Diferenta dintre a asimila aceste vitamine direct din fructe, legume, plante si a le asimila din produse de sinteza este ca absorbtia lor in forma naturala este mult superioara celei sintetice. Aceasta deoarece, de cele mai multe ori, in structura alimentului sau a plantei sunt continuti si alti constituenti care actioneaza sinergic in directia vindecarii.
Un alt element foarte important este incarcatura energetica a alimentelor. Cunoscand aceasta se pot cu usurinta elimina dezechilibrele energetice care sunt cauza bolilor, la un anumit nivel.
Dietoterapia include si regimuri de dezintoxicare: posturile numai cu apa, curele pe baza de sucuri din legume si sucuri din fructe. Printre cele mai eficiente regimuri alimentare se numara: regimul lacto-vegetarian, veganismul, regimurile Oshawa, regimul Gunter, terapia Gerson, terapia Breuss. Cu ajutorul dietoterapiei ne putem vindeca de afectiunile de care suferim si ne putem bucura de sanatate si longevitate.


