top of page

Aromaterapia

Termenul de aromoterapie este utilizat in tratarea bolilor si afectiunilor, precum si pentru mentinerea sanatatii psihice. Aromoterapia consta in utilizarea uleiurilor esentiale distilate de la plante precum musetelul, camforul, menta, rozmarinul, levantica si eucaliptul. Astfel de tratamente au fost utilizate inca din vechiul Egipt, Grecia sau Roma antica sau de catre alte civilizatii. 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Termenul de aromoterapie e originar din Franta. Pentru prima oara l-a utilizat chimistul francez Rene-Maurice Gattefosse, a carui lucrare "Aromatherapie" a fost publicata 1928. Aromoterapia trateaza energiile subtile ale plantelor aromatice aflate in legatura permanenta cu forta vietii, aromoterapia este asociata cu vechiul concept chinez Yin si Yang.

 

Aromoterapia se refera la ameliorarea sau vindecarea diferitelor boli cu ajutorul aromelor si/sau a parfumurilor, dar si a unor produse volatile sau odorizante extrase din plante aromatice. Cu ajutorul uleiurilor obtinem efecte analgezice, sedative, antispasmatice, antiinflamatorii, antialergice, antiseptice, antidepresive, carminative, decongestionante, stimulante, antifungice, antibacterian.

bottom of page