
Terapia prin Dans
Terapia prin dans sau terapia miscarii reprezinta utilizarea miscarii in scop psihoterapeutic, pentru a promova integrarea emotionala, psihica si comportamentala a individului. Obiectivul terapeutic este obtinerea unui echilibru sanatos si a sentimentului de plenitudine.
Terapia prin dans se bazează pe principiul conform căruia dansul exprimă personalitatea unui individ. Cu alte cuvinte postura corporală și modul în care oamenii se mișcă sunt indicii pentru ceea ce aceștia simt și trăiesc, iar în cadrul dansului aceștia exprimă niște emoții foarte intense, de care uneori nici nu sunt conștienți.
Privită ca o formă de tratament, terapia prin dans ajută la detensionarea nervoasă, la arderea caloriilor, la întărirea oaselor, şi nu în ultimul rând la socializare.
La baza terapiei prin dans stă ideea potrivit căreia o bună stare de spirit, mentală şi emoţională, favorizează existenţa unei stări generale de bine. Potrivit Asociaţiei Americane de Terapie prin Dans, această metodă de tratament se deosebeşte de dansul obişnuit, bazat pe aspectul estetic, prin exploatarea naturii fiecărei mişcări fireşti a corpului pentru obţinerea unei stări de bine şi de calm.
In funcţie de tipul şi de intensitatea mişcărilor realizate - mişcări lente sau rapide, dansul oferă numeroase beneficii, de la întărirea oaselor, la arderea caloriilor şi socializarea cu persoane noi.


